fbpx
9plus Lifestyle

Zin in een fit, gezond, gelukkige levensstijl of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

06 83 97 84 63

Van Hogenhoucklaan 35, Den Haag

VOLG ONS OP INSTAGRAM
Volg ook onze andere kanalen voor motivatie en inspiratie voor een 9Plus Lifestyle:
Top

Samantha BijsterveldSamantha Bijsterveld

Mijn naam is Samantha Bijsterveld, ik kom uit Den Haag en ben geboren in 1992. Mensen helpen en inspireren een gezondere levensstijl te ontwikkelen is mijn passie, daarnaast is mijn liefde voor sport en voeding enorm groot! In het dagelijks leven combineer ik mijn baan als sous-chef bij een klassiek Frans restaurant in het centrum van Den Haag met het ondernemerschap waarin mijn passies samen komen.

Het is vroeger allemaal begonnen bij DZC´68 in Doetinchem met een potje voetballen, tussendoor heb ik 2 jaar judo gedaan en na die 2 jaar ben ik weer gaan voetballen. Ik heb op redelijk hoog niveau gevoetbald toen die tijd 2de klasse, dat kan je niet meer vergelijken met nu natuurlijk. Sport en beweging opleiding gedaan en Op mijn 19de verhuisd naar Den Haag, daar ben ik in de horeca gaan werken vandaar mijn passie voor voeding.

Na 3 jaar niet gesport te hebben was het weer eens tijd om wat te gaan doen! Toen ik ben begonnen met fitness dat heb ik een jaar volgehouden. Daarna heb ik crossfit ontdekt en heb ik mijn sport helemaal gevonden!!!! Ik heb tijdens deze jaren verschillende lichte en een zware blessure gehad, daarmee heb ik ruim 1,5 jaar gelopen. Tijdens het sporten met lichte gewichten ben ik door mijn rug gegaan, de oorzaak was onoplettendheid. Ook al is een gewicht licht en train je niet zwaar: het gebruik van je lichaam is ten alle tijden van groot belang. Daarnaast is het behouden van de motivatie en er sterker uit willen komen van groot belang. Ook het bezoeken van en luisteren naar specialisten gaat daarmee gepaard. Soms geeft een dergelijk bezoek inzicht in de oorzaak, de conclusie in mijn onderzoek waren gedraaide ruggenwervels. Door de bevestiging van de oorzaak kon ik rekening houden met de zwakke plek, hierop extra letten en aanvullend trainen. Normaal sporten lukte niet meer, mijn coaches hebben alles aangepast zodat ik kon blijven sporten met behoudt van mijn motivatie om door te gaan en er sterker uit te komen.

Doordat ik verschillende blessures heb gehad let ik extra op de houding, luister ik naar mijn lichaam en train ik met specifieke doeleinden. Ook neem ik deze ervaringen mee in mijn trainingen. Pijnvrij bewegen en blijven sporten is van groot belang. Sporten op maat versterkt de spieren en voorkomt blessures! Een blessure is vaak vervelend en pijnlijk. Het ermee omgaan lastig, let op dat je de motivatie om door te gaan niet kwijt raakt! Heb je er op dat moment geen zin meer in? Lijkt doorgaan geen optie? Raak je de motivatie kwijt? Een logische en menselijke reactie. Compleet normaal. Helaas kunnen we door corona even geen nieuwe cursussen of trainingen volgen om die kennis te vergroten. Maar dat komt wel weer!

Graag help ik jullie erbij om een balans te vinden tussen body en mind!!!

Een sportieve groet,

Samantha